04.12.2018., godzina 9:15, sala 1.03.
Zapraszamy na jutrzejsze seminarium wydziałowe, podczas którego zaprezentowane zostaną dwa tematy:
„Otrzymywanie fruktanów w hodowlach płynnych i stałych z wykorzystaniem szczepów Bacillus subtilis”.
Mgr Marta Domżał-Kędzia, Zakład Biotransformacji.
Opiekun: dr hab. inż. Marcin Łukaszewicz.
![](http://www.biotech.uni.wroc.pl/wp-content/uploads/2018/12/semd-k.jpg)
Produkcja lewanu przez B. subtilis w obecności sacharozy w podłożu.
„Biotransformacja śruty rzepakowej przez fermentację Bacillus subtilis”.
Mgr Ida Szmigiel, Zakład Biotransformacji.
Opiekun: dr hab. Anna Krasowska.
![](http://www.biotech.uni.wroc.pl/wp-content/uploads/2018/12/semsz.jpg)
Koncepcja biorafinerii.
Obydwa wystąpienia będą w języku polskim.